Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule opal nad gazem.
Przygotuj wywar z połowy warzyw rosołowych, liści laurowych, ziela angielskiego, głów ryb pozbawionych oczu i skrzeli oraz Bulionu warzywnego WINIARY. Gotuj na małym ogniu przez 90 minut.
Ugotowany wywar przecedź przez gazę. Powinno Ci zostać około 2 litrów.
Pozostałą część warzyw pokrój w cienkie paseczki, wrzuć do przecedzonego wywaru, gotuj 5 minut.
Następnie dopraw do smaku, dodaj wino i ponownie zagotuj.
Dorsza pokrój w kostki i dodaj odpowiednią ilość do gotującej się zupy na około 2-3 minuty przed podaniem.
Podawaj w bulionówkach ze świeżo siekanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.